En video från igår



Hinner inte blogga idag.

DH, spanska och att läsa står på schemat!


Dip dye

(Bild: Weheartit.com)

Jag ska troligen prova på dip dye snart!
Jag behöver gå till en frisör rätt snart för att klippa toppparna, och i samma veva kommer jag förhoppningsvis också göra dip dye (typ som hon med utsläppt hår på bilden. Fast jag ska ha svart/brunt i sådana fall), noppa mina ögonbryn, och sätta in en fjäder i håret.

Jag har aldrig gjort något med mitt hår. Ända fram tills jag var 6/7 år så hade jag lugg. Sedan började jag spara ut den. När jag hade fyllt 9 år hade luggen kommit ikapp med det övriga håret. Sedan dess har mitt hår sett likadant ut i princip. Jämnt. Utan uppklippning. Under korta perioder har jag haft lite uppklippt.
Men nu blir det troligen lite ändring på det!


Hur har erat hår sett ut? Har det alltid sett likadant ut eller har ni haft varierande frisyrer?

Lite jobb blir det ändå!

Spanska, matte, so, svenska och no.

Sjuk!

Idag när jag vaknade mådde jag så illa så det kändes som om jag skulle kräkas. Sen så fick jag inte i mig någon frukost. När det var en halvtimme kvar så mådde jag fortfarande illa så mamma sjukanmälde mig.
Jag mådde illa fram till halv tio. Och sen dess har jag sovit lite, och känt mig allmänt hängig.
Bilden blev lite fjortis-style. Men jag jag har två finnar mellan munnen och näsan, så det ser skitfult ut.


De kommande timmarna:

Jag jobbar bättre om jag schemalägger allt jag ska göra.


Adventsfika

Följ mig på Istagram! Jag heter LosAgnes där.


Elektroniknörd!

Tv, dator och mobilen, haha!


Julshopping

Idag har jag varit på stan och julshoppat med Kajsa och Signe. Jag har handlat klart alla julklappar till mamma och pappa nu, så nu är det bara en klapp till mormor som behöver inköpas! Känns skönt att vara ute i god tid i år.
I början av våran shopping så ser jag hur Michaela (Michaela Dahlström) går och pratar i telefon. Så jag frågar mina kompisar om vi kan följa efter henne (Nej, inte alls stalker-varning!) tills hon har slutat prata i telefonen. Det gör vi och efter kanske bara en minut så lägger hon på luren. Sedan så ropar jag på henne. Hon stannar och sedan då frågar jag om jag får ta kort med henne. Det fick jag. Michaela var jättetrevlig!
Nu kommer bilden här då. Jag ser afdujr-ful ut, men aja:

Det är dags för fredagsmyyys!

Nu ska familjen ha fredagsmys med chips och choklad (mörk chilichoklad och Marabou schweisernöt).
Och så kollar vi på Idol.


Nytt skal!

Idag fick jag hem mitt nya skal. Jag har fått låna ett från Livi (går inte att länka på mobilen) tills nu. Så himla snällt!
Men nu fick jag i alla fall hem det. Kommer faktiskt inte ihåg varifrån jag köpte det. Men vet i alla fall att Cath Kidston är designern och skalet kostade 149:- .


Mat från sushirestautangen

Nu har jag precis ätit upp mina yakutorispett. Mamma och pappa åt sushi, men jag gillar inte det så jag åt yakitori istället.
Jag köpte också Xubi för första gången idag. Det var riktigt gott!


Sorry!

Förlåt för att jag inte har bloggat på två dagar! Men som ni såg i det förrförra inlägget så har jag haft väldigt fullt upp de senaste dagarna.
I tisdags hade jag ju teater (med en pedagog). Men jag gick hem från den lite tidigare, eftersom jag hade så himla ont i magen! Sen så var jag inte med mina kompisar på våran teaterträning senare på kvällen, så jag kollade bara på. Som tur var så gick magvärken över innan jag gick och la mig.
Igår hade vi genrep. Och vi hann inte ens klart med det innan vi var tvungna att gå. När jag kom hem satte jag mig och pluggade ända fram till klockan nio.
Idag är det rätt lugnt. Jag ska bara plugga lite SO och svenska, och så ska jag tvätta håret. Min pappa fyller förresten år idag! Grattis pappa!
Imorgon ska vi spela upp våran pjäs inför sexåringar-2:or.
Lite bilder från de senaste dagarna:


Vad vill ni helst ha?

Bra uppdatering med lite halvkassa bilder från min iPhone, och ibland bilder från systemkameran, eller halvkass uppdatering med blandade bilder från systemkameran och webcamen (och ibland bilder från iphonen)?
Kommentera på. Anonyma som icke anonyma kommentarer uppskattas
(btw, just nu kollar jag på Mitt stora, feta syrianska bröllop. Det är superbrao, går på 3:an just nu!)


Här ska det vara en rubrik, men jag kommer inte på någon.

Idag när jag kom hem från teaterträningen så blev jag på superdåligt humör. Jag vet inte varför, men det kanske är en humörsvänging, haha. Så jag har varit både sur och ledsen sen dess. Har mest suttit vid min mobil under tiden jag har varit på detta humör. Jag känner mig så stressad, så jag tror att jag gör ett schema nu:
Tisdag: teater, teater, plugga (?), läsa.
Onsdag: teater, ut och gå, läsa.
Torsdag: byta ett par jeans, teater, plugga inför svenskaprov, läsa.
Fredag: ha ledigt en timme från skolan eftersom vi (jag, Emmy, Signe, Rebecca, Ebba och Leone) ska spela upp våran pjäs på våran gamla skola.


Mitt första Hollister-plagg!

Jag lovar att detta inte kommer fortsätta som en blogg som bara innehåller en massa iPhone-inlägg. Men nu när jag precis har fått min mobil så är jag inne på den 24/7, och jag sitter inte ens vid datorn.
Idag när pappa kom och hämtade mig åkte vi till Gallerian, och där gick jag in på Hollister. Det var första gången jag var inne på Hollister här i Sverige, men jag har ju varit inne på en Hollister-butik i London, men då köpte jag ingenting. Jag fick med mig ett plagg hem:


Väntar på pappa

Just nu står jag utanför teatern och väntar på att pappa ska komma och hämta mig med bil. Jag lyssnar på musik, fryser om fingrarna och spelar spel. Jag fattar inte hur jag har kunnat överleva utan iPhone förut!


Bilder från fotomässan

(Min framtida fotoväska)

Jag leder!


IPhone 4s!

Nu har jag äntligen fått min iPhone 4s! Idag vid 11 så åkte vi och hämtade ut den på posten. Just nu skriver jag faktiskt på min vita, fina mobil! Ida har jag även hunnit vara på fotomässan. Jag såg bingo rimer, var på en 30 minuters fotogrundkurs, tittade på en fotoutställning, och så fick jag reda på vad för objektiv jag ska inhandla nästa gång.
Nu ska jag fortsätta ladda ner appar, så vi ses sen!



För det första,
deras låtar är jefligt bra.
För det andra,
"What makes you beutiful" musikvideo är superfin.
För det tredje,
Zayn Malik, Harry Styles och Liam Payne är såå söta.
För det fjärde,
One direction är awesome.
Bild 1: Liam Payne ( bild tagen från Google)
Bild 2: Harry Styles (bild tagen från Google)
Bild 3: Zayn Malik (bild tagen från Weheartit)

Såhär vill jag se ut i vinter:

Kängor - Timberland
Jacka- Fjällräven

Countdown


Yay!

Alla bokstäver är tillbaka. Är så jefla trött så jag orkar inte blogga.
Nu kommer en Vi älskar det-bild:

Design at Livi!

Jag har gjort nagot med min dator, sa jag kan inte skriva vissa tecken och bokstaver. Men fixar detta inlagg nar min dator ar fixad.
Jag har i alla fall gjort en ny design at Olivia i kanske en timme sammalagt. Sa klicka pa bilden och ga in pa hennes blogg for att kolla hur designen blev!


Nu ska jag på dejt med kudden

EXAKT sådär konstigt blev ena mitt öga på skolfotot!
Nu ska jag gå och lägga mig. Eller, jag ska läsa en stund i min bok (se bilden ovan). Jag är väldigt trött idag eftersom att vi hade gäster hemma hos oss igår som stannade till typ halv ett på natten. Och sedan så gick jag upp halv nio. Jag har sett ut såhär ↑ ända sedan klockan sju. Och under den tiden tills nu har jag spelat Monopol med min familj (Jag är nästan pank, men jag har en strategi!) och så har jag läst.
Aja, nu ska jag borsta tänderna, läsa och sedan sova. Godnatt!
Märkte att det blev dåliga meningsbyggnader i detta inlägg. Men jag orkar inte ändra allt!

It´s sunday, sunday

Melodi till rubriken: Friday - Rebecca Black.

Somsagt, det är söndag idag. Vilket betyder att det var är teater för mig idag. Så jag kom hem från den för kanske en timme sedan. När jag kom hem så bakade jag chokladbollar, mums!
Det är även fars dag idag. Jag har bara firat pappa lite grann. Jag köpte choklad till honom. Han fick en present av mamma också och sen så får han bestämma middagen och en efterrätt. Det blir pesto och pasta, och hemmagjord chokladpudding till efterrätt (han sa chokladmousse till mamma, men hon hade hört fel).
En bild på pappa ♥

Jag och Lina är konstiga...

Vi går runt och lyssnar på Disneychannel-intron i skolan och för några dagar sedan när vi var hemma hos henne spelade vi in massa sådana här videos:

Glaaad!

Vi har haft 4 uppgifter/prov där man antingen kan få E eller F. Jag har fått E i allt. Vilket jag är superglad för, för inget av dessa uppgifter var ett tveksamt E. Självklart hoppas jag för bättre betyg i 8:an och 9:an. Men som sagt, det högsta man kunde få var E.

Hoppas att ni inte tror att jag är värsta skrytmånsen nu, men det är bra med lite egoboost till sig själv. Och så ska jag också kunna kolla i mitt arkiv i framtiden och kunna läsa om mina bedömingar och så.

William

Såååå min humor! Älskar hans norrländska också! Har nog kollat på hans videos i flera timmar sammanlagt. Pinsamt att jag kommer på mig själv när skrattar väldigt högt till dessa videos...

Biobiljetter från Tele2

Minns ni att jag klagade lite över min leveranstid på min Iphone i veckan? Då fick jag en kommentar som såg ut såhär:
Så mamma ringde Tele2 och de sa att det kunde ta upp till 4 veckor! Men eftersom att det stod att det skulle ta upp till 3 dagar att få mobilen så mejlade mina föräldrar Michaela och klagade. Som kompensation för misstaget som Tele2 hade gjort fick jag hem 2 biobiljetter! Så nu kan jag bjuda en kompis på bio också.

VB

Fin startbild!

Förkyld

Jag har glömt att säga det. Men jag är jätteförkyld. Är täppt i näsan och jag hostar ibland. Men jag har inte feber och mår inte dåligt. Så jag var självklart i skolan idag.

Goosh!

Idag på svenskalektionen (vet att det blir mycket prat om skolan, men har inget annat att skriva om. Inget intressant händer i mitt liv) så berättade min lärare om när hon var i Kenya för två veckor sen. Hon visade bilder från safaris, två skolor, Kenyas huvudstad Nairobi, och människors hem.
Blev verkligen sugen på att åka dit när hon återberättade.
Nu till rubrikens syfte: Idag när jag kom hem märkte jag att jag hade glömt två papper till spanskaprovet imorgon. Så jag blev lite skräckslagen ett tag. Men sen kom Sofia och Lina till undsättning. Tack så mycket ♥
Bild: We♥It

Dagen

Det gick skitbra på matte-provet (känns det som). Det var bara en fråga jag inte kunde svara på.
Sedan har jag haft estet (blandning mellan slöjd och bild) och eget arbete. Då tränade jag inför två kommande prov. På lunchrasten gick jag, Olivia, Frankii och Lina till sushirestaurangen och köpte misousoppa för 5 kronor. Åh, längtar verkligen tills jag får min Iphone. För då kommer jag visa bilder från dagen också. Nu har jag ju bara bilder som jag tar när jag inte är i skolan.
Nu kollar jag på Top Model. Snart börjar Desperate Housewives, vilket jag har längtat till. Det var ju ett uppehåll förra veckan på grund av att det var någon film.
Header från förra året. Då sa jag att jag sminkade mig. Ja, jag satte på mascara. Men det syns ju inte ens!
Nu använder jag eyeliner, och ibland mascara på underfransarna. Jag har också på concealer ibland.

Prov imorgon

Känner mig rätt så säker inför provet imorgon. Man fick ett repetitionspapper så man visste vad man skulle träna på och jag tyckte att det var rätt lätt, som tur är (eftersom jag började träna inför provet idag). Jag tycker bara att det är lite svårt med primtal och sammansatta tal. Men jag tror att jag kommer klara mig bra i alla fall!
Har fortfarande inte fått något brev om att min Iphone har kommit till posten. Det har snart gått två veckor sedan vi beställde den. Så om den inte kommer innan fredag så måste vi ringa Tele2 och fråga vart den tog vägen.
Jag och min äääälskade mattebok, skämt åsido. Tog bilden igår, då jag var sur på att jag behövde använda en höstlovskväll till att plugga. Ok, var kanske inte superseriös när jag tog bilden.

Ny design

Jag var trött på min gamla design, så jag bytte ut bilder och bakgrund. Jag gillade dessutom aldrig färgen på min gamla bakgrund och så var den lite för somrig med tanke på att det är november. Och som vanligt så klickar du på F5 om du vill se den nya designen "på riktigt". Den kanske inte kommer upp första gången, så man kan behöva klicka på F5 rätt många gånger.
Förra designen (klickbar):
Nya designen (också klickbar):

Omröstningen Vilken design gillade du bäst? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa snabba enkäter!


Lite allt möjligt

Idag har jag tillbringat mestadels min tid framför tv:n. Men jag har även städat och tvättat mitt hår *intresseklubben antecknar*.
Resten av eftermiddagen/kvällen ska jag plugga inför matteprovet och svenskaprovet som kommer under veckan. Och så ska jag förhoppningsvis äta en supergod middag som mamma håller på att laga.
Jag känner mig glad. Det känns som om jag gör mer nytta nuförtiden. Jag sitter inte vid datorn hela tiden, jag har börjat hjälpa till mer hemma och jag umgås mer med min familj och vänner.
Skolan börjar om en sekund känns det som. Nej, det är faktiskt 16 timmar kvar tills vi går in till klassrummet, haha! Tänker publicera detta inlägg 17:30 så att det ska vara exakt 16 timmar kvar. Nu är klockan 17:22.
Helt ärligt så känns det inte jättejobbigt att börja skolan igen. Eller på ett känns det jobbigt, eftersom att vi får inte lov förrän den 23 december. Helt sjukt!? Dagen innan julafton liksom.

Nya örhängen!

Idag har jag varit på landet och gjort i ordning inför frost och vintern. När vi skulle åka hem svängde vi in till ett shoppingcentrum. Där köpte jag två par jeans, ett par blå och ett par svarta. Det var 20% rea på alla jeans på JC så jeansen blev hyfsat billiga.
När vi var på väg ut från centrumet så gick vi förbi Ur&Penn. Då såg jag att alla örhängen kostade 25 kronor. Så jag köpte två par örhängen.
Earcuff, och sedan fick man ett vanligt örhänge till den.
Skitfina lövörhängen.

Så jefla bra!

Fast den är bättre när den bara är aukustisk...

London i april-maj!

Nu har vi bokat hotellrum i London från den 27 april till den 1 maj. Vilket betyder att jag är där under min födelsedag. Älskade London förra gången jag var där (i början på augusti 2011). Då var jag var jag bara där med pappa. Men nu ska hela familjen åka!
Den här gången tror jag att vi ska försöka hinna med att gå på Madame Tussauds, shoppa ännu mer grejor, och uppleva saker som vi inte hann uppleva förra gången vi var där.

Min nuvarande Spotifylista

Kan du klicka dig in på HÄR. Jag delar spotify-kontot med mina föräldrar, därav de andra konstiga listorna.

Videoblogg den fjärde november tjugohundraelva


Videoblogg kommer snart!

Ska bara ladda upp den på Videofy.me först.

Några saker ni kanske inte visste om mig...

Jag har sjukt mycket finnar just nu.
Jag har kändis-ögon. Haha, kom på det ordet nu. Men jag ser alltid kändisar på stan först av mina kompisar. Jag har sett Daniel Adams-Ray, Kim från andra avenyn, Tess från Alcazar, Erik Segerstedt, troligen Karin Hübinette som typ är programledare på SVT, mm.
Jag älskar kyckling! Godaste "köttet" helt klart!
Jag brukar spela in mig själv när jag sjunger. För att veta hur jag låter irl.
Den godaste kycklingrätten jag någonsin ätit!

Gustavsbergsbadet och woopies

Idag lämnade jag mitt hem kvart i tio, för jag, Signe, Edna, Wilma och Kajsa skulle iväg till Gustavsbergsbadet. Det taren timme att ta sig dit, så vi kom fram till badet vid 11. Då bytte vi om lite snabbt och sedan åkte vi en massa vattenrutschkana och badade i stark ström. Och så åt vi lunch.
Klockan tre så satte vi oss på bussen. Vi tog inte 474an, som vi egentligen skulle tagit. Vi såg att 422an också gick till Slussen, så vi tog den eftersom att den kom före den andra bussen. Men när vi hade åkt i kanske tio minuter så frågade vi busschauffören hur långt vi hade kvar på bussresan, och han svarade 45 minuter! Så vi åkte buss i 55 minuter. Om vi skulle tagit den andra bussen skulle det ta 25 minuter.
När jag kom hem åt jag middag, och sedan så var jag sugen på att baka något. Mamma sa att hon hade hittat recept på Woopies. Så jag ställde mig och bakade vaniljwoopies med hallonkrämsfyllning.
MYCKET bättre bild kommer imorgon!

Macaron

Jag skrev ju igår att jag skulle baka med mamma. Men det blev lite ändrade planer så jag bakade med Signe och Edna istället. Vi gjorde chokladmacarons med saltkolafyllning, och vi tog receptet härifrån. Macaronerna blev rätt lyckade i smaken, men sådär i formen. Det var ju första gången vi bakade det. Så det borde vara bättre lycka nästa gång! Det var rätt komplicerat att baka, eftersom det vara så många moment.
Här kommer receptet:
Chokladmacarons
ca 40 st 

120g äggvitor, uppdelat i två skålar 
35g socker
150g fint malen mandel
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag2-3 msk kakao
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 160 grader C.
  2. Skålla mandeln och låta den torka. Mal den sedan fint i en blender, mixer, nötkvarn eller kaffekvarn. Du kommer behöva mala lite mer mandel än vad som krävs i receptet. Eller använd färdigt mandelmjöl.
  3. Sila den malda mandeln så alla stora bitar försvinner. Väg upp 150 gram på en köksvåg.Blanda mandel och siktat florsocker i en bunke.
  4. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp
  5. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer eller en vanlig digital kökstermometer.
  6. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Lite spill blir det alltid.
  7. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.
  8. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Blanda ner kakaon.
  9. Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte blandar för mycket, smeten ska vara trögflytande.
  10. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
  11. Låt macaronsen vila i minst 30 minuter så att ytan torkar, detta minskar risken för att de spricker i ugnen sedan när du gräddar dom.
  12. Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen
  13. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.
  14. Fyll med saltkollafyllningen och njut!


Saltkolafyllning
3/4 dl socker
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl vatten
3/4 dl vispgrädde
75 g smör
ca 1 tsk flingsalt
Gör så här:
  1. Blanda socker, sirap och vatten i en ganska vid kastrull.
  2. Låt koka upp och sedan puttra tills sockerlagen är gyllenbrun utan omrörning.
  3. Rör ner grädde (akta, för det sprätter kanske) och sedan smöret.
  4. Låt koka sakta några minuter tilsl kolan tjocknar lite.
  5. Kontrollera konsistensen genom kulprovet, kolan ska vara mjuk men inte rinnig.
  6. Dra kastrullen från sidan och rör ner flingsaltet.
  7. Låt kolan svalna helt, gärna över natten. Är du ivrig kan du ställa in den i kylskåpet. Rör inte i kolan medans den svalnar.
  8. Spritsa kolan på dina macarons och pra ihop två och två. Förvaras i kylskåp i upp till en vecka.

RSS 2.0