Oj!

Har helt glömt bort att lägga ut recepten som jag lovade! Men här kommer receptet på cheesecaken:
Ingredienser

Kexbotten
400 g digestivekex
200 g smör
Fyllning
600 g philadephiaost
2.5 dl kesella, 10 %
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl strösocker
4 st ägg, ekologiska
1 dl vispgrädde
Chocolate swirl
150 g mörk choklad, av bra kvalitet, 60 %
1 msk espresso


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).

3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.

6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.

7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.

9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.

10. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.

11. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten.

12. Varva smeterna om varandra över kexbotten.

13. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.

14. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.

15. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.


Recept: Leila Lindholm

(Texten hamnade lite konstigt)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0