2012

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japp, men inget direkt stort vad jag vet.

Hur har ditt 2012 varit? Bra, och gått jättefort!

Största misstaget iår? Inget jag kan komma på just nu, actually.

Tror du att år 2013 kommer blir bättre? Nja...

Blev du kär i år? Japp

Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma? Tråkig jag är, men kan inte komma på något just nu!

Vad är din största framgång 2012? Att jag har fått fler vänner och blivit mer chill.

Bästa köpet? Mina VS bodysplashes och alla mina myskläder.

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och fika!

Vilka sånger kommer påminna dig om 2012? I love it, Luckiest girl, Flytta på dig, Call me maybe och We are never getting back together.

Vem har du umgåts med mest? Olivia, Kajsa, Rebecca och Signe!

Bästa minnet från 2012? Brunchen hemma hos mig, eftermiddagarna på fik, och resan till Skiathos.

Har du haft ett förhållande under 2012? Nej :(

Vart reste du nånstans? Om man menar utanför Sverige: London, Skiathos (Grekland) och Köpenhamn.

Är det något du saknade år 2012 och vill ha 2013? Yezbox.

Vad önskar du att du gjort mer 2012? Träffat fler folks.

Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt på vad andra skulle tycka.

Favoritprogram på tv? Svenska Hollywoodfruar, det enda programmet jag har följt slaviskt!

Största musikaliska upptäckten? First aid kit.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ipad och pengar, det var allt jag fick!

Vad gjorde du på din födelsedag? Gick runt i Hyde Park i ett soligt London med familjen, och åt picnick både lunch och middag. Såå mysigt!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Less drama...

Vad fick dig att må bra? Mina vänner och familj!

Vem saknade du? Tror inte att jag saknade någon riktigt.

 

 


Uppdaterad sminkvideo

 
(Tryck på kugghjulet och sedan 720p för bästa bildkvalitét!)
 
Här är den! 
Alltså ni anar inte hur länge jag har försökt att göra en bra sminkvideo. Jag började försöka göra en uppdaterad sminkvideo innan vi flyttade hit, men jag har aldrig blivit nöjd. När jag äntligen vart nöjd med en sminkvideo jag hade gjort visade det sig att minnet inte räckte hela vägen genom min sminkning, så då var det bara att vänta på en annan dag jag kunde filma mig själv när jag sminkade mig.
 
Om ni har några frågor kan ni klicka på videon så ni kommer till Youtube, och kolla om din fråga blir svarad på i "the description box".

Sminkvideo påväg!

 
Den kommer upp senare ikväll!

Stan

 
Idag var jag, Signe och Leone inne i stan. Vi åkte skridskor i Kungsträdgården och gick runt på Östermalm och Norrmalm för sista gången för det här året. Det var väldigt mysigt!

Kvällen

 
Kvällen har spenderats med familjen framför filmen "Pearl Harbor" och chips & dip.

Släktträff

(Hahaha, hade ingen bättre bild. Nu ser ni min mössa lite bättre i alla fall.)
 
Idag har vi haft någon slags släktträff på mammas sida. Det var inte så många, men i alla fall några.
Igår började jag att kolla på Fanny och Alexander, skithemsk film. Jag ska fortsätta kolla på den alldeles snart.
Jag börjar få upp statistiken igen, superkul. Tack för att ni läser min blogg och kommenterar ibland! ♥
 

Testbilder

 
Fy helvete vad bra objektivet är!

Canon EFS 60mm Macro

 
Ikväll har jag hållt på lite med mammas nya objektiv. Jag älskar det! Har själv funderat på det ett antal gånger, men jag har aldrig haft råd att köpa. Det känns som om jag kommer få tillbaka min fotokänsla med detta objektiv, och det kommer inte dröja länge tills jag lägger upp bilder tagna med objektivet. Håll utkik!

Harry ♥

 
 
Hahahaha, på 1.18:
 

Martin: Can you walk out on the street and just be yourself?

Harry: Yeah you can

Harry: London's quite big... Its not it's quite small

Louis: London's. Quite. Big.

Harry: You can get lost there, you know

Louis: What are you talking about mate? You do talk some shit in interviews!


Längtar till sommaren 2013

 
Åh, vad jag längtar till sommarlovet 2013! Många av mina vänner kommer hyra sommarstugor i olika delar av Sverige, så om det är möjligt ska jag (och kanske några andra kompisar) försöka ta oss till deras sommarstugor. Längtar till en lång ledighet med sol och bad. Andra planer är väl att troligen vandra i fjällen, och kanske åka till ett varmt land i södra Europa.
 
Håll ut Agnes, bara 6 månader kvar.

Slappdag

Idag sov jag fram till klockan två, så jag har i princip bara legt kvar i sängen, haha. 
 
För övrigt: Igår köpte mamma ett macro 60-mm objektiv, så jag ska snart prova det.
 

Favoriter

 
Fav's
 

Klicka på bilden om du vill veta mer om produkterna.
 
Haha, jag är inte direkt bra på att göra collage... Men här har ni i alla fall mina favoritprodukter! Dock har jag inte "Clean"-parfymen, men den doftar såå gott så den fick vara med i mitt collage. Och jag har ju inte heller provat på moroccan oil så länge, men den luktar gott och känns bra i håret.
 

Min kväll

 
 
Mamma och pappa bor på hotell ikväll, så jag har en natt själv. Därför har jag ätit lasange och sett på film (heartbreak girl). Tror att jag har sett den förrut, haha.

Haul

 
 
Update:
Fick två kommentarer om detta, och tänkte bara klargöra det: Jag fick Marc by Marc Jacobs fodralet i sen julklapp eftersom att det är dumt inte skydda något som är så dyrbart som en dator, och jag betalade själv en liten del av datorfodralet av mina julklappspengar. Resten av sakerna jag köpte hade jag råd att köpa för att jag fick presentkort på Åhléns och julklappspengar. Om det inte hade varit jul alldeles nyligen skulle jag aldrig ha råd med dessa saker!

Stan snart

 
Snart åker jag och mamma in till stan. Jag ska köpa ett datorfodral, handla för mitt presentkort på Åhléns och kolla lite på rean. Mamma måste också lämna in vår systemkamera's standardobjektiv, för det har gått sönder (fokuseringen har pajat).

Panikångest del 2

Fortsättning på DETTA inlägg. Dock kommer jag inte dela upp det i tydliga delar som jag skrev förut.
 
Min panikångest kom igång riktigt rejält i slutet av femman. Jag hade svårt att vara kvar i klassrummen, och ibland gick jag ner för skolans tre våningar och ut i naturen. När jag var utomhus kände jag mig lugn, där gjorde det inget om jag spydde, och där fanns det bäst luft. Jag tror jag vet anledningen till varför jag fick tillbaka panikångesten just då, men det vill jag hålla för mig själv.
 
Det blev till slut sommar, och jag flög till Samos, Grekland. På flygplanet dit ner fick jag min första panikångestattack. Jag blev så panikslagen så att jag till slut spydde på planet. Efter att jag hade spytt skakade och grät jag resten av flygresan. 
 
När vi kom hem rullade resten av sommaren vidare, och inget speciellt hände.
 
I mitten av augusti började skolan igen, och jag började sexan. Då började mina attacker få allvarliga konsekvenser. Så ofta det bara gick fick jag och mina kompisar (som var ett superbra stöd!) sitta längst ner i skolan (där det var lätt att ta sig ut) och arbeta. Jag låste ofta in mig på toan och grät, var rädd och mådde illa, jag ringde pappa och hoppades på att han skulle hämta mig. Jag åt nästan inget i skolan heller. 
Jag ville att mina föräldrar skulle vara i närheten av skolan, så att de skulle kunna komma fort om något hände. 
 
En dag skulle mamma vara i närheten av skolan. Hon hade tagit ledigt från jobbet, och skulle gå runt lite, sitta på caféer och sådant. 
Jag ringde henne tidigt på morgonen från skolan, och bad henne komma. Jag klarade inte av att vara i skolan längre innan jag fick hjälp. Vi hade redan bokat en tid hos en psykolog som hade kbt-behandling (googla).
I tre dagar var jag hemma innan det var min tid att gå till psykologen. Det var en svår dag, mamma och pappa fick nästan släpa mig in. Jag fick kväljningar, och allt var allmänt jobbigt.
I slutet av vårat samtal, ett samtal jag gråtit mig igenom gav hon mig diagnosen panikångest.
 
Hela höstterminen av sexan var en pest för mig. Jag orkade aldrig vara med kompisar efter skolan, då jag hade minst en panikångestattack per dag då jag satt på toan eller en annan avlägsen plats och grät. Jag kommer ihåg att jag var stolt när jag inte gick ut från en viss lektion. Därför betyder det ju att jag måste ha gått ut från varje lektion i ungefär 15 minuter varje dag, varje vecka. Oftast brukade en kompis följa med.
 

Varit i Liljeholmen

Satt i mörkret, så det var svårt att se var kameran var, haha.
 

Nu är jag hemma från Liljeholmen. Var borta i ca. en och en halv timme, och det var meningen att jag skulle byta ett par för stora pyjamasbyxor och handla lite för presentkort och på mellandagsrean. Men jag hittade inget! Det ända som blev nytt var en mössa jag bytte till en annan färg och modell. Ska visa bättre bilder på den sen. 

Ny dator

 
Detta är en julklapp jag fick idag, då mamma och pappa hade gett mig ett presentkort på antingen en macbook pro eller air. Jag valde Pro, då det inte går att mata in skivor i en air (vill ju ha Photohop på min dator!).
 
Med min nya dator tror jag att jag kommer blogga mycket mer, jag får liksom mer lust. Jag håller även på att spara ihop till en egen systemkamera, och när jag har en egen kommer det ge en ännu större ökning till blogglust!

God jul!

God jul allesammans!
Idag är det som sagt julafton. I skrivande stund sitter jag i bilen påväg till Täby, till min gammelmormor och pappas släkt.
När vi har ätit jullunch åker vi och hämtar upp morfar, sen åker vi till min moster i Huddinge och firar resten av julafton där.
Innan vi börjar fira julafton på riktigt ska vi åka förbi minneslunden på kyrkogården och hälsa på mina farföräldrar.

Jag har redan öppnat de mesta julklappar (annars tar det så lång tid), och jag kan säga att jag är jättenöjd. Men med respekt mot de som har det svårt under julen, och kanske inte får några julklappar, så kommer jag inte visa allt jag får.

Mamma och pappas julklapppar under juklappsinslagning

Ta hand om mig själv-dag

 
I onsdags var alla redovisningar klara, och all stress var över.
Detta har varit en bra vecka, då jag bland annat fått reda på att jag kommer få B i geografi, från en lärare som det känns svårt att få bra betyg av. Jag var så glad att jag höll på att spricka!
En annan sak som har gjort att jag har varit så glad denna vecka är mina vänner. Som till exempel igår, då slutade vi tolv och åkte och shoppade julklappar. Sedan åkte jag, Rebecca och Olivia hem till mig och drack varm choklad, åt pasta med pesto till middag klockan tio, pratade, pratade, pratade och skrattade.
 
Idag har jag mått sämre. Jag har väldigt ont i halsen och har inte lust till så mycket. Måste ändå tacka chokladen till att den finns.
Jag har i alla fall haft en "ta hand om mig själv-dag" idag. Jag har provat på de flesta produkter jag har fått i min julklappskalender (som det kommer komma en video om) i en lång och välbehövlig dusch.

12 i tolfte -12

Kände bara att göra detta inlägg då jag aldrig kommer uppleva att hela datumet har samma siffror igen.

Idag efter skolan åkte jag, Olivia och Rebecca till liljeholmen. Vi fikade på waynes, gick runt i affärer men mest snackade vi. Bästa dagen på länge faktiskt!


Snökaos

 
Efter en dag i snökaos fick vi sluta en timme tidigare. Tror ni jag kom hem tidigare? Svar: Nej. Alla bussar var inställda, även tvärbanan/spårvagnen. Efter en 35 minuters resa hem från skolan skulle jag byta till bussen, men efter ca. en timmes lång väntan på både den, och tvärbanan var jag tvungen att ta en promenad hem som egentligen skulle tagit 20 minuter. Eftersom gatan inte var plogad och det var uppförsbacke tog det istället istället 45 minuter. 
Snökaoset gjorde även att jag kom en halvtimme försent till skolan.
Detta har helt enkelt inte varit en bra dag.

Room tour

 


Börjar komma tillbaka

Nu börjar jag långsamt komma tillbaka till bloggandet igen. Det är väldigt mycket i skolan just nu, så därför prioriterar jag kompisar de dagar jag kan ta det lugnt.
 
Efter skolan har jag bara varit hemma och pluggat. Jag har skrivit klart min uppsats om tornados på 4 A4. Nu ska jag lära mig hela den texten på 5 dagar! Gooosh!
Jaja, nu är själva texten klar i alla fall så det känns superskönt.
Nu ska jag hoppa i badet och sedan ska jag plugga inför ett geografi-läxförhör imorgon. Sedan ska jag nog gå och lägga mig, brukar alltid vara supertrött om jag inte släcker innan kvart i elva, haha.
 
Jag och Olivia i fredags
 

5 saker

 
♥ Jag sätter på mig myskläder nästan alltid direkt när jag kommer hem efter skolan
♥ Jag har jättelånga ben, så när jag har XS i vanliga kläder måste jag ha M i byxor (vet inte om prepsitionerna blev rätt där, haha)
♥ Det ämnet jag ligger bäst till i (tror jag) är spanska
♥ Jag brukar äta på McDonalds/Donken minst en gång i veckan
♥ Jag har en sminkvideo färdig redigerad som kommer upp snart.
 

1 december

 
Kvällen underhåller mig med tända ljus, First aid kit och no-arbete.

RSS 2.0