Rosa




Anväde dessa lack, först den ljusrosa, sen det glittriga, sedan det mörkrosa, och jag tog det lacket med en turkos etikett på lade jag på "diamanterna". Sist tog jag det genomskinliga med röd etikett på.

Håller på att måla naglarna

Bara för att jag ser lite konstig ut....


Aja, ni får se närmare resultat snart!

Early bath

Japp, ska gå upp och ta ett bad (tvätta håret) redan nu!


Jättefin (Host, host) bild som jag har redigerat i ps.

Dagens ringar kommer i alla fall från Pilgrim och Gina.

Ben & Jerry's igen

Har kvar sedan igår, så nu sitter jag och äter på det.



Idag hade jag något som vi på våran skola kallar Tema. Då jobbar vi med det temat vi har. Just nu har vi språk och kommunikation. Så jag satt bara och jobbade med ett häfte hela förmiddagen, eller... brandlarmet gick så det var lite tid som blev bortkastad. Det började typ bara brinna lite lätt i köket. Men dem i köket kunde släcka elden själv. Så när vi åt mat sen var det jättefuktigt i matsalen, det kändes som om man typ hade kommit till Grekland eller något sådant!
Efter lunchen hade jag spanska. Vi hade glosförhör och det kändes som det gick bra. Sedan hade jag en lektion som heter ea, där man sjäv får välja vad man ville jobba med. Jag jobbade då med matten.
Nu ska jag sitta en stund vid datorn tills pappa kommer hem, för då ska han hjälpa mig med grammatik- och stavfel i engelskan.

Dag 26 – Mina intressen

Jag älskar att fota som ni vet. Gillar mest att fota natur men gillar också stillében.
Jag gillar också att spela teater. Går just nu på två teatrar, Calle Flygare på söndagar och Vår teater på tisdagar.
Dansa och sjunga är också ett intresse. Men det gör jag liksom typ när jag är ensam.
Pyssla. Ja, jag gör smycken, håller på med gips, gör decoupage och en massa annat.
Vara med kompisar. Jag gör jättemycket saker med mina kompisar, vi spelar spel, pysslar, kollar på tv, kör kurragömma, är inne på datorn och så himla mycket mer.
Blogga är också ett intresse. Det tar upp en del av mitt liv, men mest som positivt. Problemet är att jag kan bli sittandes vid datorn lite för länge...
Datorn. Jag kollar Facebook, är mycket inne på Svtplay, bloggar och kollar bloggar(bloglovin')




Självbiografi del 2

Mitt namn

 

Agnes. Ja, varför heter jag just det? Jag frågade mina föräldrar om det och jag fick svaret att min mammas dagisbarn som hon gillade väldigt mycket hette det och min pappas morfars syster hette också det. Men sedan hade de också tyckt att Agnes var ett väldigt fint namn. Agnes är ett grekiskt ursprung från ordet hagno´s. Mitt namn betyder Kysk. Jag gillar namnet Agnes och tror helt ärligt att jag inte vill heta något annat.

Maria är mitt mellannamn och kommer från att mamma och pappa ville ha med ett släktnamn. De valde Maria från mammas mellannamn. Om jag inte skulle heta Agnes skulle jag hetat Maja. Och det namnet är ju rätt likt Maria så det spelade också en liten roll. Maria är ett arameiskt namn och härstammar från namnet Miriam. Maria betyder Morsk och Trotsig.

Ett annat mellannamn jag har är Viola. Vi la till det sommaren 2008, två månader innan min farmor dog. Jag kände att jag också vill ha ett namn från pappas sida. Min farmor hette Viola i mellannamn och det är ett hyfsat fint namn så vi valde det! Viola betydet viol på latinska.

 


Plugga, plugga och ännu mera plugga

Har matte, svenska, lite engelska och spanskan kvar. Behöver bara träns lite på glosorna på spanskan, har två uppgifter kvar i matten, i engelskan rättning och svenskan skriva ett kapitel i självbiografin. Nu ska jag ägna all min tid åt det. Uppdaterar kanske mer ikväll eller slänger in ett inlägg under pluggningen.


Bilder från festen

Om ni som är med på bilderna vill att jag tar bort någon så är det bara att säga till!


Rebecca


Signe, Lina och Matilda


Nästan alla runt bordet





Blev rätt lite bilder. Men eftersom jag nte vet om jag får lägga upp bilder på vissa så fick det bli lite bilder. Jag tog inte så många heller, det var så kul så jag glömde det. Men Wilma fick i alla fall ett målarblock med mangapennor eftersom hon älskar att rita manga. Det låter som en rätt dålig present men det var ett "proffs-block" om man säger så... Haha ♥



Ett blocken och pennorna gav jag, fast det var som i ett kitt.

Hemma från teatern

Sitter nu och äter Ben & Jerry's Baked Alaska till mellis.



Tycker ni likadant?





Jag tycker inte att vi är så lika. Men jag kanske har fel?

Wilmas paket



Berättar imorgon om vad det var i paketet! Slagit in det själv, och blev väldigt nöjd med resultatet!

Svar till Emma

Jag gör collagen i Picasa 3, som man kan ladda ner gratis från Google.


Kvällens outfit




Hur man fotar vattendroppar


Svar på kommentar



Sv; Visst!


Vill ha!



Bilder: Lindex, Gina, Accent, Bikbok, HM, Cocoo och MQ

Godmorgon sunshines!

Ska snart till Bromma och kolla på Skidor och present till Wilma. Sedan ska jag väl göra mig lite smått iordning och sedan åka till Wilma. Festen börjar halv sex och är slut halv nio så då visar jag lite bilder.


Nyttig liten Agnes


Min lugg har växt väldigt mycket!


I början när jag precis hade klippt den.


Nu.

Aww!



Hittade denna omrösting på NADJAS BLOGG. Glad att jag står med, och har fått två röster.
Ni kan ju rösta på mig HÄR om ni vill.

Mammas foto

Detta foto tog mamma idag före eller efter jobbet. Redigerade den i Photoshop och här är resultatet:

Före:                                                                                Efter: 

Myskläder



Satte på mig myskläderna rätt tidigt idag. Hoppade i dushen vid 3 och orkade inte sätta på mig vanliga kläder sen.
Idag har jag haft bild och dans (merengue) i skolan. Sedan har jag inte gjort så mycket. Imorgon ska jag köpa persent till Wilma (som fyllde år i onsdags) och sedan gå på hennes tjejmiddag.

Utgång

Ha en trevlig fredag!

Nära nu!



Snart har jag gjort 1000 inlägg i denna blogg! Rätt stort faktiskt!

Johnossi- What's the point




Bild: Google.
Text och redigering: Jag.

I svenskan ska vi skriva en självbiografi

Ni kommer att få läsa alla 10 kapitel jag skriver. Läraren har redan bestämt vad kapitlen ska handla om. Men här kommer i alla fall det första kapitlet:

Hur jag ser ut

 

Mitt namn är Agnes och jag har navellångt, rakt hår som är mellanblont. Mina ögonbryn är svarta och hyfsat tjocka. Mina ögon är blågrå och omfamnas av täta, svarta och halvlånga ögonfransar som det oftast är mascara på. Jag är  ca. 1 meter och 58 centimeter lång. Jag är ganska nöjd med min längd men jag skulle gärna vilja vara lite längre. Röda och fylliga är mina läppar. På näsan har jag små, ljusbruna fräknar som syns mer på sommaren än vintern. Ibland ser man dem tydligt och ibland inte. Mina speciella drag är nog min stora leverfläck på mitt vänstra baklår och mina supersnea tänder, som jag förövrigt har komplex över. Men jag kommer att få tandställning om något år. Ett till speciellt drag är att jag har mina hål väldigt långt ner på örsnibbarna. Jag är smal och likaså är mina fötter. När jag var mindre hade vi väldigt svårt att hitta skor till mig.  Det som jag är nöjdast med mitt utseende är mitt hår och mina läppar.

Jag brukar gå klädd i kläder jag tycker är snygga. Oftast brukar det var saker som är ”inne”. Och det kan vara ett par jeans och en snygg tröja. Om den är enkel brukar jag lägga till ett smycke, som en stor ring, ett armband eller ett långt halsband. Jag har alltid på mig ett kort halsband i guld. Och berlocken är min månads sten (genomskinlig, diamant) som är som i en ”inhägnad”. Mina örhängen som jag alltid bär är låtsasdiamanter som ligger runt guldkanter.

 


-



Satt och lyssnade på Salem Al Fakirs It's True, när jag gjorde svenskan.

Vatten och karamellfärg







Detta var hyfsat svårt att fota, men det gick!

Idébrist

Vet ej vad jag ska fota, igår när jag var ute och tog bilderna jag visade var jag helt oinspirerad. Får nog bli att kolla runt lite på We♥it.


Trööt...

För att idag skulle jag vara inne i stan hos tandläkaren klockan åtta. Så jag behövde ställa väckarklockan på 6, och då gick jag upp kvart över. Jag var helt säker på att jag hade hål i en tand, men den var typ bara lite ojämn och "missbildad" när den kom. Så eftersom den tanden var som den var så fick jag flourlack på den tanden som skulle stärka upp. Det smakade banan så det har det gjort i min mun hela dagen, haha!
Sedan fick jag röntga och fota tändera. Snart ska jag också till tandregleringskliniken (tandreglering=tandställning). Jag har superdupersnea tänder som jag ska fixa till.

En lite äcklig bild:





Redigerat



Vad tycks?

Jag ser det snöar, jag ser det snöar. Det var väl roligt, hurra!










Kamera: Canon EOS 1000D.
Objektiv: Canon EF 18-55mm f/3.5-5.6
Redigering: Photoshop 0.9


Dag 25 – Min släkt

Min släkt är väldigt stor, men nu ska jag ändå nämna alla:
Från pappas sida:

Min faster Annelie och hennes man Janne har 4 barn, mina kusiner Victor, Elina, Therese, som också har en son som heter Neo och fyller snart 4 år, och Emelie som har en man som heter Jonny och de har en dotter som heter Nova.

Sedan har vi min farbror Per som har en fru som heter Anna och deras dotter Alva som är 3 år, i september fyller hon 4.

Min faster Lotta har 2 barn, Julia och Patrik, och en man som heter Mats.

Min farbror som nu är död, fast honom kände jag aldrig har två barn som heter Magnus och Jimmy. Magnus har en fru som heter Cissi och två barn som heter Joel och Jesper. Min farbror hette Lasse och han hade en fru som hette Laila, hon har jag träffat.

Min farmor och farfar är döda. De hette Gertrud och Sven.

Från mammas sida:

Min moster Annika har tre barn, två döttrar som heter Emelie och Sara. Dem fick hon med en annan man som hon inte lever med nu. Emelie har en pojkvän som heter Sebastian och en son som heter Ture, han är ett halvår. Sedan har hon en son som heter Jack, han går i samma skola som mig. Och hennes sambo heter Magnus.

Mormor och morfar är skilda. När mormor hade varit skild väldigt länge träffade hon P-O. Efter rätt många år blev han dement och dog efter ca. 3 år. Sedan för två somrar träffade hon Kjell. Men det visade sig att han hade cancer i lugan och dog i september 2010. Jag tycker så synd om mormor, hon har verkligen otur :(
Men hon heter i alla fall Birgitta och morfar heter Bertil.

Men min släkt är världsbäst. Jag träffar vissa väldigt lite men på mammas sida brukar jag träffa dem väldigt ofta.



Julia, Patrik, jag och Neo.

Nu blir det förklaring på hög nivå




Sv; 1. Börja att gå in på "inläggsida" på kodmallen.



Gör en bild med text eller om du bara vill ha en bild. Ladda upp den på samma sätt som du laddar upp headern. Och kopierar texten i adressfältet när du har klickat på miniatyrbilden som kommer upp til vänster.

Sedan har jag bara skrivit in under texten:
_________________________________________
<form action="${AppUrl}index.bd?fa=comment.insert" name="commentForm" method="post" onsubmit="doSubmit(this)">
<input type="hidden" name="commentid" value="${CommentID}" />
<br />
<strong>
<img src="LÄGG IN BILDEN HÄR">

_______________________________
Ja, lägg in adressen till bilden där jag har skrivit "lägg in bilden här".




Namntexten har jag fixat såhär:

Är fortfarande inne på kodmallen och inläggsida.



Där det står "Namn" är det helt enkelt bara att byta det du vill att det ska stå där.


2. Gå in till detta inlägg och se hur man gör. Du lägger upp bilden på samma sätt som man lägger in texten på kommentarssidan. Fast över texten du skrivit.




Sådär! Nu har jag förklarat och skrivit detta inlägg ett tag, det är svårt att förklara. Det var någon som frågade hur man klonar. Och ett sådant inlägg har jag skrivit, och det tar waaay to long time att förklara, så jag länkade till två olika bloggar som viasar hur man gör. Någon gång när jag är ensam hemma ska jag också visa hur man fotar vattendroppar.

Ännu fler örhängen i cernitlera



En lussebulle, en till jordgubbe och en cupcake.
Nu får de också en plats på mitt smyckesträd:



Och såhär kan det se ut i mitt rum efter att jag gjort dem:


Jag klädde in en kartong där jag har lagt alla mina leror i:


(Det blev ett litet hackigt inlägg om ni fattar vad jag menar)

Hemma från teatern

Inlägget nedan var tidsinställt. Vi har i alla fall börjat på en pjäs nu, och det ska bli kul att spela upp den!


Tänd en stjärna




Alla mina nagellack



14 nagellack har jag, och de två som står längst ut till vänster fick jag i fredags i namnsdagspresent.

Dag 24 – Det här får mig att gråta

När folk tycker att jag har gjort fel eller är dum, när jag känner mig utanför, när någon har som står mig nära dött, när jag är sjuk och när jag misslyckas med någonting riktigt stort.


Gammal bild på mig. Shit vad mitt öga var rödsprängt!

Hemma från Sickla

Mamma och jag kom dit klockan två och träffade Lovisa och hennes mamma där. Vi gick runt i affärer ett tag. Men sedan tog vi en fika på Wayne´s Coffee. Jag tog en macaron med pistagesmak och en kokostopp. Sedan gick jag och Lovisa själva genom typ alla affärer i hela Sickla köpcenter. Men vi hittade nästan inget :(
Men i alla fall, vi åkte upp till parkeringen högst upp och det var typ helt öde där. Så vi sprang ut utan jackor och  ställde oss och bara kollade ner. Fast det var kallt så vi gick tillbaka. Sedan när gick förbi en man sa han "Jag går till casssshbah" till sin fru och liksom rullade skitmycket på s:ett, fast han menade "Cashbah". Vi garvade ihjäl oss då. Sedan skulle vi åka hem och jag köpte en Berry Energizer på Naked Juicebar, som bara innehöll mango, jordgubb, blåbär, hallon och apelsin. Utan något socker i, fast ändå var supergod.
Jag fick med mig väldigt lite hem, bara två cernitleror och en ansiktsmask.


Hade så ful min på denna bild.

Dextrosol



Idag har jag varit med Signe efter skolan. Vi åkte först till Konsum och köpte gott, sedan gick vi hem till mig och åt gifflar. Sedan spelade vi både Buzz junior och frågesport. Sedan skrev vi massa roliga meningar på en talva med hjälp av ord och sedan gjorde vi cernitsaker i lera fast vi hade på för hög värme så de blev brända :(


Skolan om några minuter

Snart ska jag sätta på mig ytterkläderna för att åka till skolan. Jag kommer sedan sitta på tvärbanan i 25 minuter. När jag kommer till skolan kommer jag ha bild hela förmiddagen. Och sedan efter lunchen, klockan tolv, har jag latinamerikansk dans i en timme. Sedan slutar vi!
Här kommer en bild som jag tog när jag borstade tänderna, haha:


Ja, jag har en fet finne på överläppen, och ett finneärr på hakan. Men orkade inte photoshoppa bort dem. och det var inte heller en fin bild ;)

Btw

J A G  H A R  N A M N S D A G  I D A G,  A G N E S!!

Nymålade naglar




Jag lyckades verkligen med graffitinails denna gång! Dessa lack använde jag:



Först tog jag på Nail polish cerise från H&M och lät det torka i ca. 15 minuter. Sedan satte jag på Graffiti nail top gul från IsaDora, Kicks. Det behövde inte torka så länge. Efter det la jag på ett lager genomskinligt lack från Trind, Åhléns. Efter ca. 15 minuter la jag på ett till lager. Och nu är det klart!

Hemliga prinsessor

Haha, det ska jag kolla på om ca. en timma. Går på 2:an klockan 20.00 och det är det andra programmet

Här kommer en sammanfattning om programmet från svt's hemsida:

Tre äkta prinsessor kommer till England i sökandet efter drömprinsen. Deras kunglighet och stora rikedomar i hemlandet gör dem osäkra på att bli älskade för vilka de är. Därför åker de till Essex i England, delar hus tillsammans och tar vanliga jobb som vilka andra tjejer som helst.

Fjärran sina liv i lyx, flärd och uppassning, blir det första gången de ska klara sig själva på egen hand. Med jobb på vanliga arbetsplatser som frisörsalong, café och sportbutik ska de tre prinsessorna söka efter "den rätte" bland pubar, klubbar och matbutiker i Essex.

Hennes kungliga höghet prinsessan Xenia av Sachsen stammar från en av Europas mäktigaste kungliga familjer. Vid 22 års ålder har hon blivit en kändis i Tyskland, men kombinationen skönhet, kunglighet och kändisskap har gjort det svårt för henne att finna äkta kärlek. Kommer hennes popularitet bland de unga männen i Essex att hjälpa eller stjälpa henne i jakten på kärlek i England?

Hennes höghet prinsessan Aaliya av Balasinors förfäder var antika krigare som härskade i västra Indien i århundraden. Den 35-åriga prinsessan har haft en traditionell och skyddad uppväxt i en familj där äktenskapen oftast är arrangerade. Hon har aldrig varit på en dejt tidigare eller haft en pojkvän. För den blyga Aaliya blir det en stor utmaning att leta efter en man på klubbarna och barerna i Essex.

Prinsessan Nvannungi Sheillah kommer från kungadömet Buganda, det största och mäktigaste kungadömet i Uganda med 5,5 miljoner undersåtar. Prinsessan är en av de mest kända kvinnorna i landet och har haft en karriär som popstjärna. Den långa kravlistan prinsessan har för en blivande make har inte hjälpt henne att hitta rätt, men lustigt nog verkar ett slumpmöte i en matbutik i Essex öppna dörren till äkta kärlek.


Bild: Svt

Galleri

Har skaffat en galleriblogg, gå gärna in där ibland!

losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri losagnes.blogg.se/galleri


Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Stöd får mig att må bättre psykiskt. Men fysikst är det väl att vila och dricka te. Haha, vet inte riktigt vad jag ska skriva x3


Pärlplattor

Under tiden:





Hatten klar.







När de blev klara:




Extrabild:


Sökte på "pärlplattor" på Google och hittade en massa mönster,  valde sedan egna färger och gjorde typ 'kopior' av dem. Det var superkul men det tog väldigt lång tid!

Varm choklad

Har typ blivit obsessed av det, dricker det till frukost, och nu även till mellanmål.



Idag har jag i alla fall haft Matte hela förmiddagen, musik, och engelska. Jag längtar till på lördag då jag ska träffa Lovisa! Sedan på söndag börjar Calle Flygare (som jag nu tänker börja kalla CF). Det ska också bli superkul för vi ska börja på en ny pjäs, som hette Paca (uttalas Packa) och trasdockan tror jag, eller något sådant.

Godmorgon ♥

Idag så tror inte jag att jag är med någon kompis, igår hade jag ju teater och innan det så fikade jag, Signe, Leone och Rebecca på ett Café nära skolan. Det var supermysigt!
Men som sagt, om jag inte är med någon kompis blir det mer tid till att blogga.


Jag, Rebecca, Leone och Signe på skolavslutningen.

Örhängerna

Egengjorda som jag skrev, en citron och en jordgubbe. Hade på mig dessa i skolan idag och fick supermycket komplimanger :)



Alone

Idag kom Lina och Jessica hem till mig efter skolan, det var förövritgt de som skrev inlägget "hallå". Vi gjorde sycken av sernitlera och spelade Buzz.

Nu sitter jag här ensam, och tredje outfiten vann igår. Så här är ett bevis:



Visar bilder på smyckerna jag gjorde senare.

hallå

Hallå kött och blåbär det är Agnes som talar nu så tycker jag att ni ska gå in och kolla på gympalina.blogg.se och jessieelli.blogg.se nu så ska vi ta och chilla lite shao.


Godermorgon!






Inte så bra bilder, jag tog med mammas digitalkamera.


Aja, om en timme ska jag gå till skolan. Hoppas ni får en bra måndag!

Porträttfoto


Vilken outfirre ska jag ha imorgon?



Ni bestämmer!

Mycket ändring!

Kolla menyn, headern och där man ska kommentera :)


Alla mina headers

Utan de två första.



Firework- Katy Perry



Älskar denna musikvideo, så därför fick den också synas!

Tips!



Ser ni vilken skillad det är på mina ögon? Mascaran Volume million lashes från Lóreal får man inga klumpar av, och det ser inte överdrivet ut. Kostar 169:- på Kicks.

Har gjort en ny header!

Tycker ni att jag ska byta eller vill ni ha kvar den nuvarande? Den högst upp är den nya och den längst ner är den gamla.


Dag 22 – Det här upprör mig

En sak som rikigt upprör mig är SD, de är helt sjuka i huvudet! Folk från andra länder kommer ju hit för att det är krig i deras hemland eller något liknande. Svarta eller vita tänker faktiskt likadant om inte dem har fattat det! Ja, jag gillar helt enkelt inte bara rasister eller nazister. En till sak som upprör mig är mobbning, krig, knark och sådant. Men jag orkar inte skriva förklaringar till allt.


Ansiktsmask



Just nu känns det som jag har på mig en gummimask, har låtit den sitta kvar väldigt länge och det är superkul att känna på öhonbrynen. Tror att jag går och tvättar av mig ansiktmasken nu, sedan hoppar jag i badet!

Min bakgrundsbild på datorn:


Bebisen är censurerad för att hans föräldrar vill inte att han ska synas på internet, det är i alla fall mitt kusinbarn. Har lite saker jag gillar; mitt kusinbarn, att måla naglarna, mat och baka, och självklart fota, som tog upp 70% av bilden.

Idag ska jag bara var hemma och slappa. Hade tänkt att måla naglarna, sätta i en ansiktsmask och tvätta håret. Planerar att gå ut och ta lite foton, men det är jag inte 100 på att jag kommer göra. Idag mår jag myyyycket bättre, mamma sa att hon trodde jag var utmattad efter första skolveckan igår.

Ritat!



Jag har verkligen inte rita som någon hobby. Men fick ett ryck och ville måla ögon idag. Jag mår bättre nu så jag gjorde det. Jag kan ingenting om skuggor eller att rita ögon. Blev sådäröjd, vad tycker ni?

Dag 21 – Min stad där jag bor

Jag bor i Stockholm, alltså inte innerstaden. Men inte heller en förort. Jag bor typ 10 minuters gångavstånd från innerstaden, men brukar ändå ta t-banan. Haha :)
Men Stockholm är en av Sveriges vackraste städer enligt mig. Det vackraste stället i Stockholm är nog Gamla stan och Norrmalm/Vasastan. Det är supermysigt att gå genom Gamla stans gränder, fika och kolla igenom affärerna. På vintern är det supermysigt att gå på julmarknad där. I Gamla stan finns också min favoritresturang, Shougan som r en japansk resturang nära Slussen och Tunnelbanan.
Norrmalm/Vasastan gillar jag för att jag är där rätt mycket, där finns både min psykolog och Calle Flygare (CF). Ligger nära Drottninggatan och har vackra hus.


Bild: weheartitdotcom med lite redigering från mig.

Mina föräldrar skämmer bort mig:


+ En stor Coca cola :)

Mår inte så mycket bättre

Men lite. Imorgon firar mamma och pappa 18 år som gifta och de ska gå på resturang idag. Jag skulle följt med men nu kan jag ju inte det. Idag har jag bara legat och kollat på tv och film, ibland gått upp och kollat Bloglovin, kommentarer, statistik och Facebook på datan. Jag såg i alla fall Stardust, det var andra gången jag såg den och det är nog en av mina favoritfilmer.
Ikväll blir jag ju ensam i några timmar och då ska jag äta middag, godis och bara kolla på tv, jag tror det får bli att kolla på fångarna på fortet, eller så hyr jag en film på cdon.com.




En sysselsättning när man är sjuk, redigera bilder :)


Mår skit...

Har ont i huvudet, ögonen rinner, är supertrött och känner mig varm. Men som tur har jag ingen feber. Bloggar sen när jag mår bättre.


En bild som jag redigerade i ps.

Dag 20- Mina rädslor

Jag är faktiskt riktigt rädd för ormar. I somras när mamma och pappa var och handlade mat var jag ensam på landet och satt och läste en bok i en solstol i gräset. Det såg ut att bli oväder så jag bestämde mig för att gå in. När jag var ca. 2 meter från farstun ser jag hur en orm kommer hoppandes,slingrandes skitsnabbt mot mig. Jag tror aldrig att jag har sprungit så snabbt. Jag blev så rädd. Adrenalinet och pulsen gick upp i världens fart. Men till slut vågade jag gå till växthuset i alla fall, där stängde jag in mig. Jag blev i alla fall aldrig biten. Det visade sig vara grannens kopparorm som bara såg ut som en huggis. Jag är inte rädd för de på Skansen och så, men de i Vildmarken är jag verkligen livrädd för.
En till sak jag är rädd för är att mina föräldrar ska skiljas. Det händer flera gånger om året att jag drömmer mardrömmar om det och vaknar av gråt. Så har jag hållit på år in och år ut. Men jag tror inte att de kommer skiljas, de har ju varit gifta i 18 år och träffade varandra sent i livet och de har sagt att de verkligen vet att de har träffat rätt person.






© By Agnes, losagnes.blogg.se

Budget eller lyx?

Sara Montazami la just en bild på en väska som hon tyckte var inne i Californien från Nordstrom. Som kostade 1246 svenska riksdaler (haha). Jag har själv en hyfsat lik väska från Accent för 399:-.




Väskan från Nordstrom. Tagen från Sara Montazamis blogg.




Min väska från Accent, bilden tagen från deras hemsida.


Vad säger ni, lyx eller budget?

Älskar denna bild!





Lina och hennes katt, har inte tagit bilden :)

Designat åt Lina



Blev sådärnöjd, men det är i alla fall något. Jag var med Lina idag efter skolan och då satt vi och gjorde hennes design, jag kom med lite idéer men hon bestämde typsnittet på texten. Tycker att jag borde satt dit fler bilder, men ville inte att hon skulle behöva sitta och kolla på medan jag skar ut bilderna i 167323 år. Vi spelade också Buzz, var inne liiite på datorn, spelade två spel och kollade på tv. Klicka här för att komma till hennes blogg.

Språk och kommunikation

I skolan har vi tema språk och kommunikation. Så nu måste jag lära mig att räkna till tio, lätta ord och hälsningsfraser på franska, portugisiska och arabiska också. Aja, det är väl bara att bita i det sura äpplet och börja träna. Man ska också fördjupa sig i något som man kan jobba med språk och kommunikation i. Som förstaval har jag dans, då man får dansa afrikansk och latinamerikans dans. Andravalet är media, då får man hålla på att fota, göra filmer, redigera osv. Jag älskar ju att fota men skolan har bara Photoshop 0.3 och jag kan lika gärna göra dessa saker hemma.



Fin bild på mig va? Haha!

Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag tänker aldrig på något jag ångrar. Alla gör sina misstag men jag har inga som jag brukar tänka på direkt.



Fick inspiration från när Emma hade lagt upp en bild från We♥it på sin blogg.

Wilma

Efter skolan idag så åkte jag med Wilma till henne, jag åkte pendeltåget för andra gången. Haha, Stockholmsbarn x3
När vi kom hem till henne spelade vi kinect, Dance central och Adventures. Och hon lånade lite böcker till mig. Sedan var vi med hennes snart 1-åriga lillebror. Jag var en av de första som fick veta att han hade fötts!



Glass i stora lass

Gjorde mycket glass så jag ska ha klart när jag blir sugen. När jag ändå var i farten gjorde jag en kopp (eller ett drinkglas, alla kaffekoppar var i disken) varm choklad med vispad mjölk (gillar inte mjölk, men tycker inte att det smakar något när man vispar den). Det var så gott igår så varför inte göra det igen?





Kvällschoklad




Hemgjort choklad och vispad grädde från nespresso-maskinen, supergott :D

Duschat nu!



Japp, som rubriken lyder. Tror att jag slog personligt rekord i att tvätta håret på 11 min, med tanke på mitt tjocka hår. I vanliga fall brukar jag dusha i 45 minuter, och då "värmer jag upp mig", tvättar håret och tvålar in mig.

Hur lång tid brukar ni ta på er i badkaret/duschen?

Dag 18- Min favoritfödelsedag

Jag tror faktiskt att det var när jag fyllde tolv. Först var jag i skolan och hade hattparad, sedan gick hela skolan och såg Dogge Doggelito uppträda för skolorna i området. Det var en riktig solig dag och jättevarmt. På kvällen kom Signe och hennes familj på middag och sedan gick vi och såg majbrasan. Jag fick en filmkamera, en tusenlapp och en film, men kommer inte riktigt ihåg vad jag fick mer. Signe, jag och Signes storasyster Elvira gjorde en film och det var bara en jättebra födelsedag!






Model house

Jag fick en fråga om vart model house ligger. Och det finns på tre ställen, I Stockholm, Göteborg och Norrköping. Jag gick på model house Stockholm som ligger vid Drottningatan.


Dag 17 – Mitt favoritminne

Mitt favoritminne är nog när vi var på Samos. Hela resan utom flyget dit och tillbaka. Vi åt supergod mat, badade supermycket och hade allmänt superduperkul där, allting var super :) (märkte ni att jag använde super i varje ord?). Vi åkte bl.a. runt hela ön en dag, det var jättekul och mysigt. Nästan mest kul när det började ösregna och alla andra utom jag och Sofie hade gått till ett café för att fika. Då så satt vi i den SUPERSTORA bilen och spelade kort medan det öste ner. Man kunde typ inte gå ut.






Kloning

Orkar inte visa, så här får ni två länkar till bloggar som förlarar hur man gör:

LEONE

MEGAPIXLAR


Leones corner


Bilder på mig och Leone

Jag har tagit på Leone och tvärtom.












Älska bloggtrafik!

Igår fick jag 81 unika! Fast...man undrar vilka av dem som bara klickar sig vidare eller läser igenom bloggen?


Dagens outfit

Okej, förstår om ni blir trötta på sådana bilder nu. Men detta blir den sista på länge! Fast kanske inte, om jag använder det till dagens outfit.



Jeans- KappAhl
Både nättröjan och linnet är från GinaTricot.


Tre till bilder på mina och Leones kloningar





Den sista gjorde jag själv nu när Leone har gått.


Ny tv och tv-bänk



Ja, jag har gjort om mitt rum lite grann. Jag har bara ett rum.


Ny tv och tv-bänk på den väggen som jag hade de två hyllorna på.

Kloning



Leone behöver en länk.

Bloggtrafik.nu

Jag har gått med i bloggtrafik.nu där man får fler läsare till sin blogg desto fler poäng man samlar (t.ex. att gå in på andras bloggar).  Emma hade fått 57 besökare igår tack vare bloggtrafik.



Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Bromma Blocks

Nu har jag varit i (eller säger man på?) Bromma Blocks med pappa för vi skulle köpa slalomskidor till mig, fast då var vi på XXL. Men dem på extrapris som vi tänkte köpa fanns inte, så vi kollade på flera andra skidor, men inga fanns i min storlek så vi kommer köpa några när de får in en ny leverans.
Jag köpte i alla fall ett pannband (alltså en sådan som man ha istället för mössa), ett reflexdjur (haha) och en stjärtlapp.
Nu ska jag träffa Leone om 40 min så ni får ha en bra dag!


Pannbandet och reflexdjuret.

Recept på sorbet

Fusksorbét
2 dl frusna Hallon/Blåbär/Björnbär/Jordgubbar
3 msk Florsocker
3 msk Apelsinjuice

Mixa bär, florsocker och apelsinjuice till en sorbetliknande konsistens. Njut!




Det var kalasgott som hade gjort detta recept. Klicka vart som helst på texten så kommer du till hennes blogg!


4 minutes- Glee cast (Madonna cover)





Bild: fanpop.com

Egengjord hallonsorbet

Idag gjorde jag egengjord hallonsorbet till efterrätt, som verkligen smakar riktig sorbet! Den var också superlätt att göra. Skitgod om jag får säga det själv, haha ;)


Apelsinjuice och florsocker i först...


Ställde sedan in den i frysen.

Säg till om ni vill ha recept och bättre bild på sorben. Minst 2 kommentarer på det, haha, I'm evil!

Bokrecension


(Scannade så fick inte med hela boken)


Jag har läst boken Nyckelbarnen av Sara Kadefors, och detta är vad som står på baksidan:

När fritidsklubben stänger öppnas dörren till en helt ny värld för Siri, Leo och Linn, rävungen i den rosa jackan. Istället för att gå hem tillbringar gänget eftermiddagarna ute på stan med nycklarna runt halsen. Hemma och i skolan känner de sig orättvist behandlade och protesterar allt högre mot vuxenvärldens lögner. Det som till en början är rätt harmlösa bus eskalerar snart till aktioner bortom deras kontroll. Och plötsligt är inte Linn någon brunlockig rävunge, utan bara skrämmande gränslös.

Jag älskade boken, den var superbra och jag tror faktiskt att den passar alla. Den låter inte som världens mest spännande på baksidan, men den är mycket bättre än vad den "ser ut". Jag ger den starkt 5/5.

Sry för låg uppdatering...

Har ingen lust att blogga, vet ej varför. Kommer tillbaka när jag har lust, tror att det blir ikväll, haha :)


Nu är det bara 3 dagar kvar av lovet...

Imorgon ska vi åka till landet och skotta snö, fast vi får se om jag följer med dit. Det beror helt på vädret. Idag mötte jag i alla fall Emmy i pulkabacken (eller, Emmy var 10 min sen så jag satt och vänta på ett staket) och sedan åkte vi lite stjärtlapp, det gick skitsnabbt eftersom det var 2 plusgrader idag och då har det blivit kramsnö. Sedan byggde vi en snögubbe och egna snöfåtöljer, de blev jättesköna att sitta i men lite kallt, så då gick vi hem till mig och lagade lunch, pastasallad med bacon. Sedan gick vi upp till mitt rum och lekte med "TheLolCam" på facebook, sedan gjorde vi massa småfilmer och fortsatte hålla på med "TheLolCam". Vi åt mat och sedan gick vi upp och kollade på YouTube-klipp. Nu har Emmy gått hem och jag tror att jag ska kolla på något på Svtplay.


Emmy som Karlsson på taket på Signes och Rebeccas maskerad.

Min och Emmy's v-blogg


Emmy gästbloggar

Agnes är tyvärr (inte) död så nu tar jag över denna blogg! MohahahahahAHA! Snart kommer en videblogg som Agnes och jag gjorde innan hon (inte) dog.



Ska nog gå och lägga mig rätt så snart...

Måste vända tillbaka dygnet :(


Inte så färsk bild direkt...

Arbetshörnan- klar!



Nytt skrivbord (mindre storlekpå skivan och nya ben), tavlorna och vi har köpt en ny hylla, den förra var i björk.

Dag 16 – Videoblogg


I denna video visar jag hur man fotar bokeh. I videon lovar jag att länka till Tinkerbellas inlägg om hur man fotar bokeh med kompaktkamera så klicka HÄR om du vill veta hur man gör. Lovisa ville veta hur man fotar vattendroppar så det visar jag också i en video längre fram, kan ta en månad men tror inte att ni behöver vänta så länge.

Gästbloggar hos Lovisa

Just nu gästbloggar jag hos Lovisa med 3 andra tror jag medan hon är i Paris (avundsjuk). Var där när jag var 7 år men kommer ihåg superlite. Vill verkligen åka dit igen ♥

Aja, klicka in på Lovisas superbraiga blogg och börja gärna att följa den,

LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE LOVISACULLEN.BLOGG.SE


Lovisa

Svar


(Alltså Sania Claus)

Sv; Hon har en hyfsat stor blogg och har vunnit 2010's pris för Årests vardagschic utsett av tidningen Chic. Och hon var också inbjuden av Foki till Blogawards 2010 och åkte i den rosa limmon till galan tillsammans med Foki och hennes syster. Men varför var du anonym? Detta var väl ingen pinsam fråga?


Sania Claus...

var min gamla streetdancelärare, slå det ni ;)
Lisa och jag gick förut på danscenter och då hade vi henne som lärare, och vissa gånger när hon var sjuk hade vi hennes pojkvän Anik som lärare. Coolt va? Vet att jag har sagt det förut men var inte övertygad om det. Men jag frågade om det var hon på hennes blogg, och hon svarade mig.


Båda har varit mina lärare. Lånade bilden från SANIAS BLOGG (länk)

Om ni inte tror på att hon dansar street, så gå in här:

http://www.danscenter.se/larare/sania-dhahir.html

Yellow




En av mina favoritbilder just nu:


(Tagit den själv för er som inte fattar det)

Tavlorna är uppsatta nu!


Först var de bara ramar...


.... Sen blev det tavlor...



... Och sedan blev det uppsatta tavlor.

Shema för resten av lovet:


Skulle lägga upp en video idag...

Men när jag skulle redigera sket det sig, försöker på nytt imorgon!


Testbild tagen med telezoomen.

Gömd bakom foton och papper


Köpte 6 stycken ramar igår på IKEA för 150:- så ska rama in bilder nu!

Till bibblan

Snart ska jag till bibblan och låna böcker, Cya!


Osköna poser på modelhouse= ful min

Bilder jag aldrig visat er, dessa är inte så fina direkt. Ignorera mina stora ögonbryn som jag inte noppade för 1,½ år sedan.



Haha, gud vilken kupad rygg jag hade där!



Frida trillade ner i brevlådan :)


Hemma :)

Jag köpte det jag tänkte köpa.

Nu kollar jag på Linas och Michaelas videolivesändning :D


Bild: weheartit

Ikea idag i alla fall

När mamma kommer hem från jobbet idag åker hela familjen till IKEA. Om det går som planerat ska jag köpa lite ramar, en tv-bänk, ny skrivbordsskiva och kanske en byrå.

Här är jag idag mitt i vattnet på Hellasgården. Jag var där med familjen och fotografen bakom denna bild är min mamma, Lena :)
Första bilden på mig som jag la upp på bloggen, inte så vacker precis.

-



Sv; Bråkat med en kompis, men tack för att ni bryr er ♥

Orkar inte blogga något mer idag

Är ledsen och trött, godnatt alla läsare ♥


Är inte dirket så glad som på fotot just nu, bilden är tagen i fredags.

Hiss och diss



♥ Snälla kommentarer på bloggen.
♥ Att jag snart ska gå till Signe.
♥ Att jag kommer åka till Klövsjö snart och åka skidor.
♥ Min bok Nyckelbarnen av Sara Kadefors.





° Folk som påpekar stavfel på bloggen.
° Att julen är över.
° Avdunstad julmust.
° Prinskorv.

Dag 15 – Mina drömmar

Jag vill att jag ska sluta grundskolan med massa mvg och vg, helst inga g eller ig.
Jag vill gärna ha 1-3 barn, ha ett roligt jobb med gott om lön, ha man och bo i villa i närheten av Stockholm. Jag skulle också kunna tänka mig att bo inne i Stockholms innerstad.
En dröm till som jag har är att vara med i någon långfilm, antingen nu som barn eller som vuxen. Efter denna vårterminen har mamma sagt att vi skulle kunna lägga upp mig på massa sidor där de söker statister och skådespelare om jag vill :)
Jag vet ej vad jag har för yrkesdrömmar riktigt, det skulle vara roligt att vara stylist eller något liknande.
En dröm är bli av med panikångesten helt och hållet, men det kommer jag aldrig bli, det kommer alltid finnas en liten smula av panikångesten kvar, men inte så att den begränsar mig.
Jag har massa drömmar, men orkar inte skriva mer nu.


Visste inte vad jag skulle ha för bild till detta inlägget, så det fick bli en bild på min ring som jag tog igår.

Rihanna- Man down




Gillar verkligen Rihannas nya platta, Loud. Jag har aldrig gillat henne värst mycket, har typ bara gillat några få låtar. Men jag gillar typ hela Loud och Love the way you lie. Tror faktiskt att jag ska köpa skivan :)

(Bilden kommer från Google)

T-shirten som jag köpte



Köpt på NewYorker för 99:-

Hemma nu!

Mamma, pappa och jag skulle först åkt till Ikea idag men sedan när vi kom dit såg vi hur mycket folk det var, så då åkte vi till Skärholmen istället. Där hittade jag ingenting först, men sedan på NewYorker hittade jag en söt tröja, visar den sen!
När hela familjen hade shoppat klart tog vi oss en kulglass i bägare. Jag tog med citronsmak.
Sedan åkte vi vidare till Västberga och handlade mat.
När vi kom ut ur butiken såg jag hur en man stod och sålde Situation Stockholm (hemlösa köper tidningen för typ 10 spänn och sedan säljer dem för 40 kronor) och jag gick fram och köpte en för egna pengar, och han fick 10 kronor extra. Jag blir så glad när jag gör något för välgörenhet! Nu kanske jag betalade hans middag liksom :)


Har samma outfit som igår

Facelook


Jag med vanlig ögonfärg.


Med bruna ögon.

Dagens outfit



Skjorta- Cubus
Strumpbyxor- KappAhl
Benvärmare- Åhléns
Linne- H&M

Dag 14 – Bloggar jag läser

Orkar inte länka till alla, men här kommer ALLA som jag läser. Vissa har jag ingen aning om varför jag läser, men gör det ändå. Och allas går jag inte in på varje dag.

leones.webblogg.se
hannalinnros.blogg.se
losagnes.blogg.se (haha)
lovisacullen.blogg.se
emmligt.blogg.se
fokis.se
ttuufft.blogg.se
tjanickan.blogg.se
holanike.blogg.se
selses.blogg.se
salley.blogg.se
serikssons.blogg.se
kenzas.se
gympalina.blogg.se
missbelle.webblogg.se
amandanystroom.blogg.se
fiamurakas.blogg.se
tjasnorpan.blogg.se
feedbaack.blogg.se
ejdenwik.devote.se
emmalovelight.devote.se
bellaofmine.blogg.se
yonnaarvidsson.blogg.se
mimmilicious.devote.se
wilmsan.blogg.se
lovehannah.blogg.se
kissies.se
micahs.se
banankaka.bloggplatsen.se
linafoto.blogg.se
michaelaa.webblogg.se
blogg.veckorevyn/saramontazami
finest.se/danielparis
emmyochkajsa.blogg.se
blogg.amelia/maria-montazami
oliviasandinpekka.blogg.se
lovisasbilder.blogg.se
thelifeoffandd.blogg.se
tinkerbella.blogg.se
jonesochgiftet.blogg.se
kokosfroken.blogg.se
mychemicalromancelover.blogg.se
alltimelowfan.blogspot.com
smoxxie.blogg.se
nevnarien.se
gullisjullis.blogg.se
chloeschuterman.chic.se

Det var nog alla, kom ihåg att jag inte läser alla varje dag, vissa läser jag typ en gång i månaden :)



Old pictures


När jag var åtta år lekte jag skola med mina dockor, stackars dockan till höger som jag målade vitt på huvudet på. Detta var skolfotot och mamma är fotograf, och jag lärare xD



Tog denna bild för typ 3 år sedan. Kommer ihåg att jag var jättenöjd över den ;)



Lussade för mamma och pappa varje år förut, fattar inte att jag kunde gå upp så tidigt!


Jag och Lovisa på Grönan när vi var 6 år.


Jag och Signe på nyår 2004.


Börjar sexårs 2004, jag är i turkosa kläder.

Ut på promenad

Snart ska mamma och jag ut på en promenad. Ses!



Fick absolut inga bra bilder igår, mamma och pappa ville inte gå ut.

RSS 2.0