Receptet på citron- och fläderpaj
Visst! Det kommer från kokboken: Allt om mat, Pajer.
Citron- och fläderpaj
TILL 8-10 BITAR:
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk strösocker
125 g smör
FYLLNING:
4 ägg
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
½ dl vetemjöl
½ dl vispgrädde
1 citron, finrivet skal
GÖR SÅHÄR:
1.
Blanda mjöl och strösocker. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg, gärna i matberedare (det gjorde inte vi). Tryck ut degen i en form, ca 21 cm i diameter (fast vi bara tryckte den i en form som vi inte visste diametern på). Ställ pajskalet i kylen i ca. 30 min.
2.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel (dvs att man sticker hål i pajdegen med gaffeln). Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 minuter, tills degen börjar få lite färg.
3. Fyllning: Vispa äggen lätt, Tillsätt flädersaft, mjöl, grädde och citronskal.
4. Häll smeten i pajskalet. Grädda ytterliggare 10-12 minuter. Fyllningen ska ha stannat men inte vara helt genomgräddad. Låt svalna. Klart!
Kommentarer
Postat av: Maja-Brum på kpw
Man tackar!
Postat av: Emma
hejj skulle gärna villa att du läser min blogg det skulle betyda allt läser din blogg varje dag flera gånger :) <3 så snälla läs min blogg
http://emmaandkakan4ever.bloggplatsen.se/
Trackback